أخبار عامة - وكالة أنباء المرأة - اخبار الأدب والفن - وكالة أنباء اليسار - وكالة أنباء العلمانية - وكالة أنباء العمال - وكالة أنباء حقوق الإنسان - اخبار الرياضة - اخبار الاقتصاد - اخبار الطب والعلوم
إذا لديكم مشاكل تقنية في تصفح الحوار المتمدن نرجو النقر هنا لاستخدام الموقع البديل

الصفحة الرئيسية - العلمانية، الدين السياسي ونقد الفكر الديني - اسامه البدري - مصيده الكعبه














المزيد.....

مصيده الكعبه


اسامه البدري

الحوار المتمدن-العدد: 3712 - 2012 / 4 / 29 - 01:41
المحور: العلمانية، الدين السياسي ونقد الفكر الديني
    



طالعتنا الصحف ان الحكومه السعوديه قامت باغلاق السفاره السعوديه في القاهره و المكاتب التابعه لها في المحافظات و
استدعاء السفير السعودي لبحث امور هذه البلد الغريبه اللي اسمها مصر
و الحكايه يا اخوه يا كرام ان السعوديه بارك الله فيها قبضت علي واحد مصري بيدافع عن اهله المصريين اللي اتبهدلوا في السعوديه و هما بيزوروا بيت الله و طبعا في نظر السعوديه دي قله ادب و عدم احترام من هذا المصري اللي بيدافع عن اهله المصريين لان هذا المصري لابد ان يقوم بفروض الولاء و الطاعه للعرش السعودي ولا يعترض علي اي قرار من المملكه ضد اهله لكنه تجرأ و حاول يجيب حقهم .
فوجدنا ان النظام السعودي قال مدام الراجل ده مسلم يبقي مسيره حيجي يحج او يعتمر و لو مجاش نبقي نجبله عقد في السعوديه معا كفيل من بتوعنا اللي ياكلوا مال النبي و يحلوا بالصحابه و قد كان يا اخوه يا كرام الراجل راح يعمل عمره و اخد الفيزا و راح بيت الله الحرام اتمسك و احنا عارفين ان من قصد بيت الله فهو امن و طبعا الكلام ده لو بيت الله مش في السعوديه لو كان في بلاد الواء واء كانوا احترموه لانه في ضيافه المولي عز و جل اما في السعوديه فهو في ضيافه العرش السعودي الذي يملك الكعبه و كل الاماكن المقدسه و يعمل اللي هو عايزه فيها بدون ادني احترام لقدسيه المكان و لبسوا الراجل قضيه مخدرات و المصيبه اللي انا مش فاهمها الراجل رايح يعمل عمره واخد معاه مخدرات ليه؟ يعني لو سألت المسؤلين في السعوديه احتمال يقولك اصله جي يعمل عمره بمزاج او بيطلع مصاريف الرحله احتمال الله اعلم. . رغم ان المخدرات مالية البيت السعودي اللي بيحكم والويسكي واللذي منه من الصبايا الحور والغلمان اللي زي الؤلؤ المنثور.

• فالشعب المصري قامت قيامته علي هذا التصرف السعودي و صمم ان ان مفيش واحد مصري يتهان من هنا و رايح في اي حته في الدنيا طبعا السعوديه زعلت و قفلت السفاره و استدعت السفير. طيب يا سعوديه يا ام الاسلام مشوفناش سيادتك اتحمقتي اوي و وشك احمر و قفلتي السفارات في البلاد اللي شتمت في الاسلام و لا البلاد اللي عملت صور مسيئه للرسول لا انتي ولا دول الخليج العصبي قصدي العربي موركوش حاجه الا بهدلت البلاد اللي حوليكوا و زرع الفتنه في اراضيهم و بين شعوبهم ولا الموضوع بقي يا سعوديه هانم اان مصر رفضت بناء علي طلب ملك السعوديه انها تسلح المقاومه السوريه اللي انتوا واقفين وراها و اما انتوا عايزين مصر تسلح المقاومه في سوريا انتوا ليه موقفتوش معا الثوار في مصر و اخدتم جانب حسني مبارك وشله الحراميه اللي حواليه؟ ولا يمكن انتوا عندكم قرآن خصوصي بيقول اطيعوا أولي الامر ولو كانوا فاسدين؟ عارفين ليه يا سعوديه و يا دول الخليج انتوا بوشين؟ لانكم دائما و ابدا ستظلون الوجه القبيح للاسلام و المسلمين و شويه البترول اللي عندكوا مصيره يخلص و ترجعوا للشباشب و الخيام مره اخري و لو فضل شويه جاز ابقوا اشربوه بدل بول البعير.و انا باقول لكم إنتوا ما تقدروش تفتحوا بقكم في وش اسيادكم الامريكان واسرائيل كمان. واحنا والله بنحبكم وعايزنكم تبقوا محترمين وتعملوا ثورة وتحصلوا العالم المحترم. مش برضه كل العالم اللي ما تقدروش تفتحوا بقكم ضده عمل ثورات زي أمريكا وفرنسا والصين وروسيا. أعلموان دول الحضارات هي دول الثورات لكن حكومات سماع كلام أولي الامر أصحاب المؤخرات الكبيرة و الكروش العظيمه ولو كان معاها نفط وفلوس مش هتنفعها في يوم القيامة اللي هتلاقوا فيه ربنا بيحرق فيكم علشان بند واحد في فاتورة الحساب وهو بند الاخلاق. المقصود بالسعوديين العائلة المالكة وليس الشعب السعودي فالشعب غلبان وبيتهان من حكامه زي ما كان مبارك بيعمل في شعبه، إمال هما كانوا سمن علي عسل ليه؟ قصدي مش عارف ايه في لباس. اصلي مؤدب.


. و لكن دايما اعلموان دول الحضارات لا بيفرق معاها بترول ولا فلوس بيفرق معاها الاخلاق فقط .
اسامه البدري






ترجم الموضوع إلى لغات أخرى - Translate the topic into other languages



الحوار المتمدن مشروع تطوعي مستقل يسعى لنشر قيم الحرية، العدالة الاجتماعية، والمساواة في العالم العربي. ولضمان استمراره واستقلاليته، يعتمد بشكل كامل على دعمكم. ساهم/ي معنا! بدعمكم بمبلغ 10 دولارات سنويًا أو أكثر حسب إمكانياتكم، تساهمون في استمرار هذا المنبر الحر والمستقل، ليبقى صوتًا قويًا للفكر اليساري والتقدمي، انقر هنا للاطلاع على معلومات التحويل والمشاركة في دعم هذا المشروع.
 



اشترك في قناة ‫«الحوار المتمدن» على اليوتيوب
حوار مع الكاتبة انتصار الميالي حول تعديل قانون الاحوال الشخصية العراقي والضرر على حياة المراة والطفل، اجرت الحوار: بيان بدل
حوار مع الكاتب البحريني هشام عقيل حول الفكر الماركسي والتحديات التي يواجهها اليوم، اجرت الحوار: سوزان امين


كيف تدعم-ين الحوار المتمدن واليسار والعلمانية على الانترنت؟

تابعونا على: الفيسبوك التويتر اليوتيوب RSS الانستغرام لينكدإن تيلكرام بنترست تمبلر بلوكر فليبورد الموبايل



رأيكم مهم للجميع - شارك في الحوار والتعليق على الموضوع
للاطلاع وإضافة التعليقات من خلال الموقع نرجو النقر على - تعليقات الحوار المتمدن -
تعليقات الفيسبوك () تعليقات الحوار المتمدن (0)


| نسخة  قابلة  للطباعة | ارسل هذا الموضوع الى صديق | حفظ - ورد
| حفظ | بحث | إضافة إلى المفضلة | للاتصال بالكاتب-ة
    عدد الموضوعات  المقروءة في الموقع  الى الان : 4,294,967,295
- لو حصل حرب بيين مصر و السعودية مين يكسب
- طيب وعد بلفور و عرفناه يا ريت بقي نعرف وعد او وعود موريس صاد ...


المزيد.....




- المقاومة الإسلامية في العراق تقصف قاعدة أمريكية في الأردن
- مقر -خاتم الأنبياء- لحرس الثورة الاسلامية: القوات المسلحة ا ...
- من الزهد إلى المؤسسة.. دراسة تاريخية في تحولات العلاقة بين ا ...
- حرس الثورة الإسلامية: استخدمنا خلال هذا الهجوم أنواع مختلفة ...
- سفير إيران الدائم بالأمم المتحدة: الجمهورية الإسلامية وافقت ...
- حرس الثوة الإسلامية: مضيق هرمز اليوم هو المؤشر لتغير ميزان ا ...
- المقاومة الاسلامية في لبنان تستهدف تجمعا وآليات لجنود العدو ...
- المقاومة الاسلامية في لبنان تستهدف تجمعاً لجنود العدو في بل ...
- المقاومة الإسلامية في لبنان تستهدف دبابتي -ميركافا- في بلدة ...
- حرس الثورة الإسلامية: تدمير منظومات الدفاع المضاد للصواريخ ف ...


المزيد.....

- التواصل الحضاري ومفهوم الحداثة في قراءة النص القراني / عمار التميمي
- إله الغد / نيل دونالد والش
- في البيت مع الله / نيل دونالد والش
- محادثات مع الله - ثلاثة أجزاء / نيل دونالد والش
- محادثات مع الله للمراهقين / يل دونالد والش
- شركة مع الله / نيل دونالد والش
- صداقة مع الله / نيل دونالد والش
- شركة مع الله / نيل دونالد والش
- في عرفات الله أعلنت إلحادي بالله / المستنير الحازمي
- أنه الله فتش عن الله ونبي الله / المستنير الحازمي


المزيد.....
الصفحة الرئيسية - العلمانية، الدين السياسي ونقد الفكر الديني - اسامه البدري - مصيده الكعبه